Are you looking for all common Fruits name in Gujarati & English with pictures? We have covered the best list of different types of fruits name in Gujarati & English with beautiful pictures.
Picture | In English | In Gujarati |
---|---|---|
Acerola | એસેરોલા | |
Ackee | એકી | |
African cucumber | આફ્રિકન કાકડી | |
Apple | એપલ | |
Apricot | જરદાળુ | |
Asian Pear | એશિયન પિઅર | |
Avocado | એવોકાડો | |
Banana | બનાના | |
Bilberry | બિલબેરી | |
Black Currants | કાળા કરન્ટસ | |
Black Sapote | કાળો સપોટ | |
Blackberry | બ્લેકબેરી | |
Blood Orange | બ્લડ ઓરેન્જ | |
Blueberries | બ્લુબેરી | |
Boysenberries | બોયસનબેરી | |
Breadfruit | બ્રેડફ્રૂટ | |
Buddha’s Hand | બુદ્ધનો હાથ | |
Cactus Pear | કેક્ટસ પિઅર | |
Cantaloupe | કેન્ટાલૂપ | |
Cape Gooseberry | કેપ ગૂસબેરી | |
Cempedak | જેક ફળ | |
Chayote | સ્ક્વોશ | |
Cherimoya | ચેરીમોયા | |
Cherry | ચેરી | |
Chico Fruit | ચિકો ફળ | |
Clementine | ક્લેમેન્ટાઇન | |
Cloudberry | ક્લાઉડબેરી | |
Coco De Mer | કોકો દે મેર | |
Coconut | નાળિયેર | |
Crab Apple | કરચલો એપલ | |
Cranberries | ક્રાનબેરી | |
Currant | કિસમિસ | |
Custard apple | સોર્સોપ | |
Damson | ડેમસન | |
Dates | તારીખ | |
Dragon Fruit | ડ્રેગન ફળ | |
Durian | ડ્યુરિયન | |
Elderberry | એલ્ડરબેરી | |
Feijoa | ફીજોઆ | |
Fig | ફિગ | |
Finger Lime | આંગળી ચૂનો | |
Galia Melon | ગેલિયા તરબૂચ | |
Goji Berry | ગોજી બેરી | |
Gooseberry | ગૂસબેરી | |
Grapefruit | ગ્રેપફ્રૂટ | |
Grapes | દ્રાક્ષ | |
Guava | જામફળ | |
Honeydew | હનીડ્યુ | |
Horned Melon or Kiwano | શિંગડા તરબૂચ અથવા કિવાનો | |
Huckleberry | હકલબેરી | |
Jabuticaba | જાબુટીકાબા | |
Jackfruit | જેકફ્રૂટ | |
Jostaberry | જોસ્ટાબેરી | |
Jujube | જુજુબ | |
Juniper Berry | જ્યુનિપર બેરી | |
Kiwano | કિવાનો | |
Kiwi | કિવિ | |
Kiwi Fruit | કિવિ ફળ | |
Kumquat | કુમકાત | |
Lemon | લીંબુ | |
Lime | લીંબુ | |
Loganberry | લોગનબેરી | |
Longan | લાંબી | |
Loquat | લોકવાટ | |
Lulo | લુલો | |
Lychee | લીચી | |
Mandarine | ટેન્ગેરિન | |
Mango | કેરી | |
Mangosteen | મેંગોસ્ટીન | |
Marionberries | મેરીઓનબેરી | |
Miracle Fruit | ચમત્કારિક ફળ | |
Mouse Melon | માઉસ તરબૂચ | |
Mulberry | શેતૂર | |
Musk Melon | શકરટેટી | |
Nance | નાન્સ | |
Nectarine | અમૃત | |
Olive | ઓલિવ | |
Oranges | નારંગી | |
Papaya | પપૈયા | |
Passion Fruit | ઉત્કટ ફળ | |
Pawpaw | પંખો | |
Peach | પીચ | |
Pear | પિઅર | |
Persimmon | પર્સિમોન | |
Pineapple | પાઈનેપલ | |
Plantains | કેળ | |
Plum | આલુ | |
Pomegranate | દાડમ | |
Pomelo | પોમેલો | |
Prickly Pear | કાંટાદાર પિઅર | |
Prune | કાપણી | |
Pummelo | પુમેલો | |
Quince | તેનું ઝાડ | |
Rambutan | રામબુટન | |
Raspberry | રાસ્પબેરી | |
Redcurrant | લાલ કિસમિસ | |
Rose Apple | ગુલાબ એપલ | |
Salak or Snake Fruit | સાલક અથવા સાપનું ફળ | |
Sapote | સપોટે | |
Satsuma | સત્સુમા | |
Star Apple | સ્ટાર એપલ | |
Star Fruit | સ્ટાર ફળ | |
Strawberry | સ્ટ્રોબેરી | |
Surinam cherry | સુરીનમ ચેરી | |
Tamarillo | તામરીલો | |
Tamarind | આમલી | |
Tangelo | ટેન્ગેલો | |
Tangerine | ટેન્જેરીન | |
Tomato | ટામેટા | |
Ugli Fruit | ઉગલી ફળ | |
Watermelon | તરબૂચ | |
White Currant | સફેદ કિસમિસ | |
Yuzu | યુઝુ |