Are you looking for all common Common Spices name in Gujarati & English with pictures? We have covered the best list of different types of common spices name in Gujarati & English with beautiful pictures.
Picture | In English | In Gujarati |
---|---|---|
Alkanet Root | અલ્કાનેટ રુટ | |
Amchoor | આમચૂર | |
Asafoetida | હીંગ | |
Basil Seeds | તુલસીના બીજ | |
Black Cardamom | કાળી એલચી | |
Black Cumin Seeds | કાળું જીરું | |
Black Pepper | કાળા મરી | |
Black Salt | કાળું મીઠું | |
Black Stone Flower | બ્લેક સ્ટોન ફ્લાવર | |
Bouquet Garni | કલગી ગાર્ની | |
Caraway Seeds | કારાવે બીજ | |
Celery Seeds | સેલરી બીજ | |
Chilli Powder | મરચાંનો પાવડર | |
Cinnamon | તજ | |
Cloves | લવિંગ | |
Coriander Leaves or Cilantro | કોથમીર અથવા કોથમીર | |
Coriander Seeds and Coriander Powder | ધાણા બીજ અને ધાણા પાવડર | |
Cumin Seeds and Cumin Powder | જીરું અને જીરું પાવડર | |
Curry Leaves and Curry Powder | કરી પત્તા અને કરી પાવડર | |
Dry Fenugreek Leaves | સુકા મેથીના પાન | |
Dry Garlic Powder | સુકા લસણ પાવડર | |
Dry Ginger Powder | સુકા આદુ પાવડર | |
Dry Pomegranate Seeds | સુકા દાડમના બીજ | |
Fennel Seeds | વરિયાળી બીજ | |
Fenugreek seeds | મેથીના દાણા | |
Garcinia Cambogia | ગાર્સિનિયા કમ્બોગિયા | |
Garlic | લસણ | |
Ginger | આદુ | |
Green Cardamom | લીલી એલચી | |
Green Chilli | લીલા મરચા | |
Gum Tragacanth | ગમ ત્રાગાકાન્થ | |
Holy Basil | પવિત્ર તુલસીનો છોડ | |
Hot Spices | ગરમ મસાલા | |
Indian Bay Leaf | ભારતીય ખાડી પર્ણ | |
Indian Gooseberry | ભારતીય ગૂસબેરી | |
Inknut | ઇન્કનટ | |
Kokum Rinds | કોકમ રિન્ડ્સ | |
Licorice Powder | લિકરિસ પાવડર | |
Lime | લીંબુ | |
Long Pepper | લાંબા મરી | |
Mace | ગદા | |
Marjoram | માર્જોરમ | |
Mint | ટંકશાળ | |
Mustard Seeds | મસ્ટર્ડ સીડ્સ | |
Nigella Seeds | નિજેલા બીજ | |
Nutmeg | જાયફળ | |
Oregano | ઓરેગાનો | |
Paprika | પૅપ્રિકા | |
Peanuts | મગફળી | |
Poppy Seeds | ખસખસ | |
Red Chilli | લાલ મરચું | |
Rock Salt | રોક મીઠું | |
Rosemary | રોઝમેરી | |
Saffron | કેસર | |
Salt | મીઠું | |
Sesame seeds | તલ | |
Sichuan Pepper | સિચુઆન મરી | |
Star Anise | સ્ટાર વરિયાળી | |
Tamarind | આમલી | |
Tarragon | ટેરેગન | |
Thyme | થાઇમ | |
Turmeric | હળદર | |
Vinegar | વિનેગર | |
White Peppercorns | સફેદ મરીના દાણા | |
Yellow Mustard Seed | યલો મસ્ટર્ડ સીડ |